Milaan, de mode hoofdstad van italië

Een vakantie bij Casa Valle Erro is een vakantie op het rustige prachtige platteland van Piëmonte maar met de mogelijkheid om een drietal grote steden te bezoeken, namelijk Milaan, Turijn en Genua. Van deze 3 ligt alleen Turijn in Piëmonte, het is de Koninklijke hoofdstad van Italië. Genua ligt aan de Bloemen Riviera in Ligurië en Milaan ligt in de regio Lombardije. En alle drie steden hebben hun eigen karakter. Genua is echt een havenstad met kleine steegjes, vele pleintjes en uiteraard de Porto Antico, de oude haven. Turijn is onze koninklijke hoofdstad met vele galerijen, paleizen, grote pleinen en fantastische restaurants. En Milaan is uiteraard de mode hoofdstad van Italië. Een bezoek aan Milaan mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je vakantie bij Casa Valle Erro. Vooral niet als je van mode en voetbal houdt!

Milaan of Milano, de 2e stad van Italië!

Milaan is de tweede stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord-Italië. De naam komt van het Latijnse Mediolanum. Dit betekent “in het midden van de vlakte” en verwijst naar het feit dat de stad midden in de Povlakte ligt. Milaan ligt op ong. 2 uur rijden van Casa Valle Erro maar is zeker een bezoek waard. Naast mode en dus prachtige winkelstraten, zoals Galleria Vittorio Emanuele, heeft Milaan veel meer te bieden. Iedereen kent de Duomo natuurlijk van de plaatjes, maar wat is er leuker dan de Dom in het echt te bekijken en hem te beklimmen zodat je een prachtig uitzicht hebt vanaf het dakterras over het centrum van Milano. www.duomomilano.it

Top 6 van must do’s in Milaan

  1. Met de ouderwetse tram naar Navigli
    Milaan heeft een zeer uitgebreid netwerk van trams en ook een aantal authentieke ouderwetse trams. Echt een aanrader is lijn 2 die je van het Cimitero Monumentale via het Parco Sempione dwars door het centrum naar de Alzaia Naviglio Grande brengt. De wijk Navigli rondom Stazione Porta Genova is een populaire wijk in Milaan. Hier bevinden zich “canale” (grachten) met vele restaurantjes, winkeltjes etc. Heel gezellig en mooi.
  2. Het Piazza Castello mag ook niet overgeslagen worden. Het kasteel en de tuinen eromheen zijn adembenemend. Ook ligt Corso Garibaldi hier voor het “shoppen”. Naast Corso Garibaldi bevindt zich een wijk met vele kleine restaurantjes, waar je tevens goed terecht kunt voor de “aperitivo”. Er is ook een Eataly in Milano, op Piazza XXV aprile.
  3. Het wereldberoemde theater “La Scala” is een bezoek waard. Er is tevens een klein museum, een must voor operaliefhebbers.
  4. Brera, ook wel het Montmartre van Milaan genoemd, de kunstenaarswijk, is een prachtige wijk om te bezoeken. Een bijzonder gezellig stukje Brera is het Piazza del Carmine, met onder meer de authentieke macelleria (slagerij) Panzeri. Brera is een hele levendige wijk, je kunt er heerlijk borrelen en eten, maar er zijn ook veel fijne winkels te vinden.
  1. Mercato di Porta Romana – Voor wie gek is op markt, dan mag een bezoek aan de grootste overdekte markt van Milaan en omstreken niet ontbreken. De markt bevindt zich in Via Friuli 10. Goed bereikbaar met Metro M3, halte Porta Romana. Na het bezoek is het een aanrader om een pranzo of een aperitivo te nuttigen bij Cascina Cuccagna. Op 5 min. Loopafstand.
  2. San Siro – Vanaf Il Castello gaat de City Sightseeing bus naar het voetbalstadion van Milan. Er is mogelijkheid voor een rondleiding en om tevens Casa Milan, het museum van AC Milan te bezoeken. Een echte aanrader voor iedere voetbalfan.

Voor meer info over Milaan: www.yesmilano.it

Kom naar Casa Valle Erro en bezoek Milaan tijdens je vakantie! Klik hier voor de mogelijkheden!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!