Kunst, musea en Piëmonte

Wie aan een vakantie naar Piëmonte denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan kunst en musea. De meeste mensen komen toch naar Piëmonte voor het landschap, de authenticiteit, de prachtige middeleeuwse dorpen en steden en uiteraard de sublieme keuken en de allerbeste wijnen. Toch is er op kunstgebied en musea ook veel te beleven in Piëmonte.

Het Egyptisch museum, Museo Egizio, in Turijn

De hoofdstad Turijn bijv. heeft het Egyptisch museum, het museo Egizio, een archeologie museum met talrijke voorwerpen zoals vele sarcofagen uit het oude Egypte. De verzameling van Egyptische oudheden behoort tot de meest uitgebreide collectie in de hele wereld. Het Egyptisch museum is gevestigd in het gebouw van de Academia della Scienza. Niet alleen zeer interessant voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. Een bezoek aan het Egyptisch museum kan eigenlijk niet ontbreken bij een bezoek aan de prachtige hoofdstad van Piëmonte.

Big Benches, Panchine Giganti verspreid over de Monferrato en de Langhe

Een inmiddels beroemd kunstproject in Piëmonte is het project van de Big Benches, oftewel de Panchine Giganti. Door de hele Monferrato en Langhe staan enorme houten banken op prachtige plekken te midden van de natuur. Dit is het Big Bench community Project van Chris Bangle. Beklim ze, geniet van het uitzicht en waan je weer kind. De dichtstbijzijnde vanuit Casa Valle Erro bevindt zich In Castel Boglione in een wijngaard van Cascina Garitina of in Strevi op het wijndomein van de familie Marenco.

Parco d’Arte Quadrelli nabij Roccaverano

Nabij Roccaverano bevindt zich een ander kunstproject. In het Parco d’Arte Quadrelli staan grote objecten van hedendaagse kunst tussen de olijfbomen. Er staan zo’n 30-tal werken van toonaangevende Italiaanse en internationale kunstenaars zoals Marisa Albanese, Maura Banfo, Simone Benedetti, Stefano Cagol, Aron Demetz, Nicus Lucà, Andrei Molodkin, Perino & Vele, Vincenzo Rusciano, Giuseppe Teofilo, Adrian Tranquilli en Wouter Klein Velderman. Het Park is uitsluitend op afspraak te bezoeken en ligt zo’n uurtje rijden vanaf Casa Valle Erro.

Quo Vadis in Acqui Terme

Voor prachtige fotografische kunst hoeven onze gasten niet ver te rijden. Manuel Cazzola is een lokale fotograaf die zich bezighoudt met het fotograferen van het echte leven en de prachtige natuur van de Monferrato en de Langhe. Manuel is geboren in Casteletto d’Erro, bij ons om de hoek. In de loop van de jaren heeft hij zoveel foto’s gemaakt dat er nu een tentoonstelling van is gemaakt met ondersteuning van de gemeente Acqui Terme. De tentoonstelling is vanaf 9 juli tot en met 18 september In het Palazzo Vescovile op Piazza Duomo 9. Alleen op zaterdag en zondag of anders op afspraak. Zeker een aanrader om een goede indruk te krijgen van onze prachtige omgeving.

Wijnmuseum in Barolo, Il Museo del Vino a Barolo

Een bezoek aan het plaatsje Barolo tijdens de vakantie in Piëmonte is absoluut een must uiteraard vanwege de wereldberoemde wijn die hier geproduceerd wordt. Maar vergeet dan ook niet het Barolo Wijn museum te bezoeken. Een aparte kijk op de geschiedenis van het produceren van deze wijn gehuisvest in het schitterende Castello Falletto.

Dus ook kunstliefhebbers komen aan hun trekken in Piëmonte! In oktober hebben we nog een aantal mogelijkheden, bekijk ze hier

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!