Italiaanse recepten, pasta Pinella

In de reeks Italiaanse recepten gaan we deze keer een primo maken. Oftewel de pasta! Wie houdt er nou niet van pasta. Ikzelf ben er gek op. Als we uiteten gaan neem ik altijd een primo. Je mag mij wakker maken voor een bord pasta ragu. Een echte Piemontese klassieker. Maar die gaan we deze keer niet maken. Omdat het heerlijk voorjaar is (in ieder geval hier bij ons in Piëmonte) maken we een wat lichtere pasta, namelijk pasta met zwaardvis.

Ik moet eerlijk zeggen dat vis eigenlijk niet in de Piemontese keuken thuishoort. Wij eten hier heel veel vlees. Maar dit recept heb ik van mijn lieve Italiaanse vriendin uit Sicilië, Pinella en daar wordt natuurlijk wel heel veel vis gegeten. In Acqui Terme hebben we op de markt een hele goede viskraam en in het oude centrum een goede viswinkel. Ik haal hier altijd mijn vis bij Giovanni. Het recept is supermakkelijk en heel lekker.

Wat hebben we nodig voor dit heerlijke Italiaanse recept?

Voor 2 personen:
1 moot zwaardvis, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisjes uit een potje, 2 eetlepels kappertjes, 15 trostomaatjes gehalveerd, wat verse basilicum, 170 gram spaghetti nr. 3 of verse pasta.

Bereiden van pasta Pinella
Zet alvast een pan water met een klein beetje zout op het vuur. Spoel de zwaardvis af en droog hem met een beetje keukenpapier. Snij de zwaardvis in blokjes. Halveer de tomaatjes.

Bak in een koekenpan de knoflook bruin in olijfolie en voeg de ansjovisjes toe. Blijf roeren totdat ze gesmolten zijn. Haal de knoflook uit de pan en voeg de tomaatjes en kappertjes toe. Zodra de tomaatjes bijna gaar zijn kan de zwaardvis erbij. Blijf roeren en bak niet te lang want dan wordt de zwaardvis droog.

Inmiddels kookt het water voor de spaghetti. Kook de spaghetti uit een pak zo’n 4 tot 5 minuten, hij moet nog niet gaar zijn. Verse pasta hoeft maar een paar minuten. Haal de spaghetti uit de pan en voeg toe aan de saus. Kook de spaghetti mee in de saus totdat de saus aan de spaghetti kleeft. Het is heel belangrijk de pasta bij de saus te voegen en niet andersom! Dit geeft echt de beste smaak. Op deze manier bindt de saus zich optimaal aan de pasta.

En dan is “pasta Pinella” klaar!  Bestrooi de pasta met een beetje basilicum en serveer met een mooie Sauvignon.

Buon appetito!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!