Het verhaal achter luxe vakantieappartement La Cascina

Het verhaal achter La Cascina is een ander dan van de andere luxe vakantieappartementen. La Cascina is geheel nieuw gebouwd in plaats van gerestaureerd. Toen we het zwembad maakten kreeg JP het idee om een poolhouse te bouwen. Een houten contructie met dak hooggelegen op het terrein om lekker te loungen of te tafeltennissen. Ook konden we deze portico gebruiken voor onze massages.

Van poolhouse naar luxe vakantieappartment La Cascina

Na een aantal jaren in exploitatie te zijn geweest bleek al snel dat we eigenlijk te weinig vakantiehuisjes hadden. De aanvragen stroomden binnen en we hadden maar 3 vakantie accomodaties. We moesten zoveel gasten teleurstellen dat het idee ontstond om op de plek van het poolhouse een 2-persoons luxe vakantiehuisje te maken alla Il Gazebo. Vanaf april 2013 was Il Gazebo in de verhuur en dat liep als een tierelier. Dus we konden de gok wel maken vonden we om nog een luxe 2-persoonsappartement te maken.

De bouw van vakantieappartement La Cascina

In de winter van 2013 zijn we begonnen met de ruwbouw van La Cascina. We gebruikten de betonnen plaat die we al hadden gestort voor het poolhouse als basis. La Cascina is gebouwd met bakstenen en weer bekleed met natuursteen zodat het weer goed in het geheel past. Het werd een complexe en zware bouw want het sneeuwde die winter veel. Maar begin april stond er een huisje. En wat voor één! Doordat het vakantiehuisje hoog op het terrein is gelegen heeft het een prachtig uitzicht over de Erro vallei.

Winter 2014 hebben we het vakantieappartement afgemaakt. Gas, water, elektra aangelegd. Kilometers leidingwerk, vloerverwarming, keuken, douche, ligbad, toilet. Alles er op en er aan. Het lijkt een klein huisje maar door alles zeer efficient in te richten en door de enorme raampartijen rondom heeft het heel veel ruimte gekregen.

Het succes van luxe vakantiehuisje La Cascina

La Cascina is in april 2014 in de verhuur gegaan en heeft nog nooit een week leeg gestaan. Het is ons meest favoriete appartement. Door de ligging en de buitenruimte is het ontzettend geschikt voor een stel dat van rust, ruimte, luxe en comfort houdt.

La Cascina is alleen nog te boeken met Kerst en Oud en Nieuw, van ZONDAG 20-12 t/m ZONDAG 27-12 en van ZONDAG 27-12 T/M ZONDAG 3-1-21.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!