Het verhaal achter La Stalla

In 2009 zijn we begonnen met het restaureren van de koeienstal, vakantiehuis nr. 3, La Stalla!

De drink en eetbakken van de koeien stonden nog tegen de wand. Ook de mesthoop was nog aanwezig. Boven lag het hooi te drogen voor de koeien. Een prachtig vrijstaand pand van natuursteen. Ook hier moest weer veel gebeuren.

Eerst hebben we het dak eraf gehaald. We hebben het dak zeker een meter laten zakken. Het pand was zo hoog dat de verhoudingen een beetje zoek waren. Als je een dak van een huis afhaalt blijft er niet veel van over. We hebben wel een paar keer geslikt en gedacht, als dit maar goed komt.

Maar toen het nieuwe dak er op zat met een prachtig schoorsteentje en de oude dakpannen (coppi) werd het al snel een heel mooi huisje. Daar waar de staldeuren zaten hebben we ramen gemaakt en daar waar ramen waren hebben we deuren gerealiseerd. En zo werd La Stalla een prachtig vrijstaand luxe vakantiehuis.

We hebben La Stalla bedacht als zeer groot luxe en ruim 2-persoons vakantieappartement. Met beneden de woonkamer/keuken en boven een hele grote slaapkamer met badkamer en suite. De gehele bovenverdieping is slaapkamer, hoe ruim wil je het hebben. Ook is er een openhaard voor de romantiek. Door de grote ramen kijk je zo richting de Erro vallei. En ’s ochtends word je wakker van de zon, want het appartement staat gericht op het oosten.

Omdat we veel aanvragen kregen van gezinnen, hebben we besloten beneden een slaapbank te plaatsten zodat er ook een familie kan logeren in La Stalla. In de zomermaanden en in de mei-en herfstvakantie wordt het luxe vakantie appartement eigenlijk altijd verhuurd aan gezinnen met iets kleinere kinderen. In de overige maanden zijn het stellen die genieten van de ruimte en de luxe van het vakantieappartement.

La Stalla heeft 2 overdekte terrassen. Eentje is waar vroeger de mesthoop was. Nu een heerlijk terras met grote eettafel en bbq. Aan de voorzijde staat een loungeset en hangt een grote hangmat. Afgeschermd met plantenrekken met jasmijn en afgeschermd door lavendel maakt dat het altijd heerlijk ruikt rondom het vakantiehuisje en dat de privacy volledig gewaarborgd is.

La Stalla is een veelzijdig appartement, zowel gezinnen als koppels genieten altijd met volle teugen van dit ruime luxe vakantiehuis.

La Stalla is dit seizoen nog te boeken van 22-8 t/m 29-8 en van 10-10 t/m 24-10. Voorzien van vloerverwarming zowel beneden als boven maakt dat het ook goed toeven is in het vroege voorjaar en late najaar.

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!