
Ons ondernemersverhaal deel 6, Onze Giro d’Italia, wat een verhaal!
De beste tips voor je vakantie in Italië Op 1 mei 2005 reden wij met onze camper de Stoombootweg uit op weg naar een nieuw
Iedereen om ons heen is alweer een tijdje druk bezig met zijn moestuin. De orto mag op het platteland niet ontbreken. Ook wij doen hier ieder jaar aan mee. In de beginjaren hadden we echt een hele grote orto met van alles en nog wat. Zelfs eigen meloenen! Nu hebben we daar geen tijd meer voor, maar een rijtje tomaten en een paar courgette planten hebben we eigenlijk ieder jaar wel. Van tomaten maak ik altijd heerlijke saus die we het hele jaar kunnen gebruiken. Courgette zijn een beetje moeilijker. Want als je 5 x per week pasta met courget moet eten, dan komt het letterlijk je neus uit natuurlijk. Dus ik ben jaarlijks op zoek naar een nieuw recept met courget. En ik heb weer een heerlijke gevonden. Het kan vegetarisch maar ook met vlees. En het bijzondere is dat we geen pasta gebruiken! Lees maar verder!
Wat hebben we allemaal nodig voor 2 personen:
1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook klein gesneden, 2 grote courgette, bakje kleine tomaatjes, 2 pakjes keukenroom van 200ml. Als je het recept niet vegetarisch wilt kan je spekjes of blokjes kipfilet toevoegen.
We beginnen met het schillen van de 2 courgette. Eerst even schoonspoelen en dan met een kaasschaaf linten van de courgette snijden totdat je op het vruchtvlees met de zaadjes komt. Dat gedeelte gebruiken we niet. Hang in een vergiet een keukendoek, doe de courgettelinten hierbij en bestrooi met grof zout. Laat dit ong. een uur staan en knijp dan zoveel mogelijk water uit de courgettelinten.
Bak de gesnipperde ui glazig in de olie in een koekenpan. Voeg daarna de knoflook toe en bak even mee. Mocht je vlees willen toevoegen dan kan dat nu. Bak de spekjes of kipblokjes mee totdat ze gaar zijn. Voeg de gehalveerde kleine tomaatjes toe en bak ze even mee totdat ze gaar zijn. Voeg nu de courgettelinten toe en bak ze mee. Niet te lang, er moet een bite aan blijven zitten. Voeg nu de room toe en roer alles door. En klaar is je courgette pasta of de pasta van courgette. Super simpel en superlekker.
Buon appetito!
De beste tips voor je vakantie in Italië Op 1 mei 2005 reden wij met onze camper de Stoombootweg uit op weg naar een nieuw
De beste tips voor je vakantie in Italië Golfen in Piëmonte is uiteraard al een belevenis omdat je in een van de mooiste regio’s van
De beste tips voor je vakantie in Italië Denkt iedereen in Nederland dat het in februari altijd slecht weer is, nou dat geldt eigenlijk ook
De beste tips voor je vakantie in Italië Casa Valle Erro ligt in de wijnstreek de Monferrato in Piëmonte. De Monferrato staat sinds 2014, tezamen
De beste tips voor je vakantie in Italië Dit jaar openen we onze deuren (of eigenlijk poort) op zaterdag 19 april. Heel vroeg dit jaar,
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!