Activiteiten aangeboden door Casa Valle Erro tijdens uw luxe vakantie

Tijdens de vakantie in luxe vakantie resort Casa Valle Erro hoeven onze gasten zich niet te vervelen.  Er is genoeg te beleven en te zien in onze regio Piemonte. Daarnaast is het eten en drinken absoluut top bij ons in de omgeving.

Maar ook op het eigen terrein van Casa Valle Erro wordt van alles georganiseerd. Zo komt op dinsdag altijd Tiziana om Qi Gong en Shiatsu te geven. Qi Gong is Japanse gymnastiek. Ikzelf zeg altijd Japanse yoga want het zijn meer oefeningen dan acrobatiek! Qi Gong is echt voor iedereen die zich wil ontspannen en relaxt aan zijn of haar dag wil beginnen. Voor jong en oud, voor man en vrouw.

Shiatsu is een massage methode gebaseert op drukpunten. Liggend op een futon wordt alle stress weggehaald. Het is een soort acupunctuur en beoogt blokkades in het lichaam op te heffen. Shiatsu is met kleding aan. Shiatsu gebeurt met zowel duimen als vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs knieën.

Qi Gong, elke dinsdagochtend in Casa Valle Erro

Volgens Wikipedia is Qi Gong een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qi-gongoefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een qi-gongoefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalings oefeningen.

Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming van qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van qi te hebben. De qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de qi-gongoefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Shiatsu behandeling in luxe vakantie resort Casa Valle Erro

Na de Qi gong wat in groepjes van minimaal 3 wordt gegeven is het tevens mogelijk om een Shiatsu behandeling te krijgen. De Shiatsu behandeling is individueel.

Volgens Wikipedia is Shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) een manier van lichaamstherapie of massage die onder andere is ontwikkeld in Japan.

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam. Hierbij wordt door de behandelaar niet met spierkracht gewerkt maar wordt het eigen lichaamsgewicht gebruikt om druk uit te oefenen.

Shiatsu en Qi Gong in Casa Valle Erro

Onze lerares Tiziana heeft cursussen gevolgd in Japan en Genua om Qi Gong en Shiatsu te kunnen geven. Ze komt iedere dinsdagochtend naar Casa Valle Erro om in ons yogapaviljoen temidden van de natuur onze gasten heerlijk te laten ontspannen.

Kom naar Casa Valle Erro en beleef een heerlijke luxe en ontspannen vakantie!

yoga in Italie

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!