Gewelven uit de middeleeuwen

Gewelven uit de middeleeuwen

Neem contact op!
Verse pizza uit de steenoven

Verse pizza uit de steenoven

Neem contact op!
Perziken uit eigen tuin

Perziken uit eigen tuin

Neem contact op!
De grote druivenpers midden tussen de appartementen

De grote druivenpers midden tussen de appartementen

Neem contact op!
De waterval van het zwembad

De waterval van het zwembad

Neem contact op!
Wild zwijn van de BBQ

Wild zwijn van de BBQ

Neem contact op!

Casa Valle Erro


Casa Valle Erro is een boerderij in delen gebouwd tussen 1500 en 1800. De boerderij ligt op het Piemontese platteland op 120m van de rivier de Erro. De vallei van de Erro geldt als één van de schoonste en groenste van Zuid-Piemonte.  Casa Valle Erro heeft 2 4/5-persoonsappartementen,1 2/4-persoonsappartement en 2 2-persoonsappartement.  Tevens zijn er 2 B&B kamers.

Casa Valle ErroGerestaureerd met originele details

De originele boerderij (nu de 3 grootste appartementen) is in ruim 4 jaar volledig gerestaureerd met oog voor detail en het verleden. Iedere steen is van zijn plaats geweest, schoongemaakt en opnieuw gebruikt. Extra stenen zijn gewoon uit de achtertuin gehaald. Er zijn nieuwe houten kozijnen en luiken geplaatst en het gehele pand is voorzien van vloerverwarming. Overal liggen de originele terracotta vloeren en de oude “travi” (balken) van eikenhout zijn opgeknapt en ontdaan van houtworm. Het dak is in zijn geheel vervangen en voorzien van isolatie en de oorspronkelijke “coppi” (dakpannen). Iedere slaapkamer heeft zijn eigen badkamer en suite met aparte stortdouche, toilet en bidet, wasbak met spiegel en een vrijstaand ligbad. Een aantal slaapkamers heeft een eigen openhaard. Ieder appartement heeft een volledig ingerichte keuken voorzien van moderne apparatuur, zoals een Smeg koel/vrieskast en een Nespresso apparaat. Een loungeset, hangmat en eettafel met bbq maken het af.

Naast de oude gebouwen die gerestaureerd zijn, hebben we in de loop van de jaren nog 2 nieuwe appartementen gerealiseerd gelegen aan het zwembad met uitzicht over het Erro dal. Ook hier is gebruik gemaakt van de originele materialen, zoals natuursteen en coppi, terracotta vloeren en kastanjehouten balken. En uiteraard zijn ook deze appartementen voorzien van alle luxe die we hierboven beschrijven.
 

Portico's voor relaxt genieten


Naast het restaureren van de gehele boerderij zijn er bij alle appartementen portico’s gemaakt van natuursteen met romeinse bogen of van kastanjehout. Deze portico’s staan garant voor schaduwrijke plekken om te genieten van een heerlijk glas wijn en een lekkere maaltijd op tijden dat het te heet is om in de zon te zitten. Twee van deze portico’s fungeren ook als balkon voor de slaapkamers van La Cantina en La Cuccia en bieden een prachtig uitzicht over het Erro dal. 
 

Cortile met bbq


In het midden, tussen de 3 grootste appartementen, is een “cortile” gecreeerd. Een ruime binnenplaats met een loungeset voor onze B&B gasten en tafeltjes voor het ontbijt.  Ook bevindt zich hier de bbq waar Jan Pieter zaterdag bij aankomst het lekkerste vlees voor onze gasten bereidt. Geen zorgen bij aankomst, het eten staat klaar, de vakantie begint direct!
 

Originele pizzaoven in de buitenkeuken


De originele steenoven bevindt zich in de buitenkeuken. De oven functioneert nog zoals vroeger, gestookt op hout en wordt gebruikt voor het maken van pizza’s. Eenmaal per week komt er een pizzaiolo pizza's bakken voor onze gasten.  Op 2 andere avonden wordt er een bbq georganiseerd en een Piemontese cena.
 

Eigen fruit, noten en hout


Rondom onze Casa staan fruitbomen. We hebben appels, peren, perzikken, kersen en vijgen. Tevens staan er 2 walnotenbomen. Op de heuvel voor de boerderij ligt een stuk bos waar het stookhout vandaan komt. Stookhout is aanwezig op het terrein en gratis beschikbaar voor onze gasten. 
 

Welness: Infinity pool, whirlpool/hottub en sauna


Achter onze Casa bevindt zich het zwembad van 7x12m. Het zwembad wordt verwarmd middels zonnepanelen en heeft een waterval over de gehele lange zijde richting het dal. Naast het zwembad staat een hottub met bubbels voor 10 personen. Via een trappetje naar beneden komt u in de Finse sauna gemaakt in een oude wijnkelder. Rondom het zwembad staan er voor iedereen luxe ligstoelen.  

Al met al, Casa Valle Erro is een boerderij die zorgt voor een luxueuse en relaxte vakantie in Italia, Piemonte. Want Piemonte staat voor puur genieten!